Blogs
Blog van Arga Paternotte
Zij is jarenlang betrokken geweest bij Balans: als hoofdredacteur van Balans Magazine én beleidsmedewerker. Tegenwoordig is ze freelance medewerker van Balans. Zij deelt nog altijd graag haar mening!
Was ik geboren in een land waar men zuiver zingend door het leven ging, ik was een loser. Want stem houden kan ik niet en met mijn muzikale geheugen is het bar slecht gesteld. Was tekenen een kernvak op de middelbare school, dan was ik verzekerd geweest van een dikke onvoldoende. Zou skiën hier een nationale sport zijn, ik stond aan de zijlijn.
http://www.balansdigitaal.nl/actueel/weblogs/blog-van-arga/
Blog van Prof. Stijn Vanheule
Professor aan de Universiteit in Gent met allerlei interessante artikelen en boekbesprekingen.
http://stijnvanheule.psychoanalysis.be/
Blog van Yvonne van Riemsdijk over ‘kritische ouders via social media’
Al enige tijd zijn er veranderingen te bespeuren in het gedrag van ouders van kinderen met ADHD en ASS op sociale media. Waar zij voorheen vooral steun hadden aan elkaar en informatie uitwisselden over de stoornissen en problematiek van hun kinderen, lijken velen van hen zich tegenwoordig alleen nog maar bezig te houden met het bestrijden van de visie van andersdenkenden. De methodes die ze daarvoor hanteren en het bijbehorende taalgebruik zijn inmiddels zo berucht dat geen weldenkend mens zich nog wil branden aan een discussie of een gewone conversatie over ADHD en autisme. De dappere eenling die (per ongeluk) toch een poging waagt wacht direct een groepsaanval en een complete virtuele lynchpartij.
http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/yvonne-van-r/2014/09/11/wangedrag-ouders-sociale-media/
Blog van Yvonne van Riemsdijk over ‘Diagnose, stoornissen en behandeling. Een andere weg.'
Begin 1997 was mijn zoon 11 jaar oud toen een korte poliklinische behandeling, een ernstige crisis, een spoedopname en een intensieve behandeling van anderhalf jaar elkaar opvolgden. De diagnose: ADHD, PDD-NOS, Gilles de la Tourette en LVG. Na de opname wilde ik mijn zoon beslist thuis laten wonen, ondanks dat het behandelteam van mening was dat dit waarschijnlijk niet zou gaan lukken. De prognose was slecht: hij zou altijd van zijn ouders en van de hulpverlening afhankelijk blijven. Hij zou nooit een normaal sociaal leven kunnen hebben, nooit zelfstandig kunnen wonen en nooit kunnen werken in een reguliere baan. Kortom, een rampscenario!
http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/yvonne-van-r/2014/01/03/diagnose-stoornissen-behandeling/
Blog van Sterre Hunvie - Waarom wij een diagnose hebben
Wederom staat het stellen of hebben van een diagnose ter discussie. Worden er niet te veel labels geplakt op onze kinderen? Kan het kind nog wel kind zijn? Waar zijn al die etiketten toch voor nodig? Ik twijfel niet aan de diagnose, ik vraag mij af wat er zou gebeuren als er geen diagnoses meer zijn.